Over mij

Mijn naam is Claudia Postema, geboren in 1993 in het mooie Amersfoort.
Doordat het paardenvirus behoorlijk in de familie zat, had ik het ook al vroeg te pakken. Ik werd letterlijk eerder op een paard gezet dan dat ik kon lopen. En dat virus is uiteraard ook nooit meer over gegaan!

Door de jaren heen heb ik met veel verschillende paarden mogen werken, zowel mijn eigen paarden als die van andere mensen. Van Shetlanders tot grote Tuigers en van veulen tot al op leeftijd. En toch is er dan altijd eentje die er bovenuit springt en dat is Ayla (op de foto hiernaast). Met Ayla is destijds mijn horsemanship-avontuur begonnen en met haar heb ik ook eigenlijk de basis van alles wat ik inmiddels weet geleerd.

Rond mijn 16e heb ik een kleinschalig bedrijfje gehad waarmee ik kinderlessen gaf aan kinderen tussen de 5-13 jaar met de pony's van de stal waar ik destijds met mijn eigen paarden stond. Door drukte met mijn studie heb ik dat na een tijd helaas moeten stoppen.

Sindsdien heb ik de volgende opleidingen gevolgd:

  • MBO Paardenhouderij
  • Freestyle Instructeur Level 1 (2016-2017)
  • Specialisatie Instructiepsychologie (2018)
  • Guasha Therapeut Humaan & Paard (2021-2022)

Na het behalen van mijn Freestyle Instructeurs diploma ben ik weer begonnen met het lesgeven en sinds 2021 is Paard&Logica officieel ingeschreven bij de KvK!
Momenteel ben ik in opleiding tot Guasha Therapeut en hopelijk gaan deze behandelingen in de toekomst een mooie aanvulling op de lessen en trainingen zijn.